Ingredients:
- 2 lloms talls no massa grossos de tonyina fresca.
- 1 ceba tendra
- 2 tomàquets madurs
- salsa de soja
- 1 ou dur
- 1 lima
- vinagre de sushi (sinó en teniu sustituir per vinagre de mòdena)
- oli de sèsam (sinó en teniu sustituir per oli d'oliva)
- sal i pebre
Teòricament el peix s'ha de congelar un mínim de 12 hores per matar els possibles anisakis, però com que ho vam fer a última hora no el vaig congelar. Es neteja i talla la tonyina a trossets molt petits, s'hi afegeix sal (no us passeu ja que després hi ha salsa de soja que és molt salada), pebre i el suc de la lima i es deixa a la nevera tapat.
Mentrestant es talla la ceba a trossets petits.
S'escalden els tomàquets amb aigua bullint, es deixen refredar, es pelen, se li treuen les llavors i es tallen a trossets petits.
S'afegeix al peix la ceba, el tomàquet, l'ou dur ratllat, un raig de vinagre i un raig d'oli de sèsam. Es remena i es deixa a la nevera unes 2 hores.
Se serveix fent servir un motlle de plàstic o una tasseta de cafè. Per sobre s'amaneix amb una mica de salsa de soja al gust (recordeu que és molt salada).
Bon profit!
6 comentaris:
Hola! Acabo de descobrir el teu blog!! :) I amb aquest tàrtar ja m'has captivat. Si no t'importa vaig a mirar a veure què més hi tens a la teva cuina. ;)
Marta, acabo de veure que a part de la cuina tenim una altra característica en comú! Totes dues estem treballant en el camp de la biotecnologia. :) Bé, jo treballant pròpiament dit encara no, estic fent el doctorat. ;)
hola, marta!
celebro tornar-te a tenir aquí i espero que t'hi puguis dedicar més.
m'ha agradat aquest tàrtar, jo aquests dies n'he fet molts, sobretot de bacallà, però també un de tonyina, perquè crua m'encanta. el meu tenia menys ingredients, la pròxima vegada provaré aquest.
fins aviat!
Marta!!
Sóc la nora, estic a montevideo, te'n recordes?? jejeje, volia enviar-te petons, no saps com m'estàs salvant aquí!!! jejeje
res, això, creia q t'ho havia d'agrair! :)
petonàs des de terres uruguaies
Ei Nora!!! Com va tot??Clar que me'n recordo! M'en alegro que el blog et serveixi d'alguna cosa! Espero que quan tornis m'expliquis alguna recepta uruguaia per posar al blog!
A10 ptns!
Hola, me alegro que todo este bien, la receta del tartar una delicia.
Saludos!!!
Publica un comentari a l'entrada